Met Nuoret

Debattartikel av Met Nuoret och Sverigefinska Ungdomsförbundet

Kunskap saknas om de svenska minoriteterna, inte bara i skolan utan även i Riksdagen. Detta är bortom all kritik och Met Nuoret har tillsammans med Sverigefinska Ungdomsförbundet skrivit en debattartikel för att ryta ifrån om detta. Ur debattartikeln:

“Resurser behövs till hela den minoritetspolitiska apparaten”

Är ratificerande av mänskliga rättigheter inte mer än ett politiskt spel för galleriet? Ett tillfälle för Sverige att visa sig bäst i klassen? Det frågar sig Linnea Huhta, Met Nuoret, och Ella Turta, Sverigefinska ungdomsförbundet, i ett debattinlägg. Läs hela inlägget nedan.

Det verkar så. Vi som representerar ungdomsförbund för de nationella minoriteterna i Sverige vill att regeringen läser, lyssnar och visar att de hört vad vi säger. Vi och våra medlemmar är barn och unga vuxna. En del av oss har nått myndig ålder, precis som ratificeringen av Europarådets konventioner som ska tillämpas på de nationella minoriteterna i Sverige.”

Klicka här för att läsa hela debattartikeln på minoritet.se.