Met Nuoret

Motioner till årskongressen – gör dig hörd!

I ett år har Met Nuorets styrelse verkat, och vad har hänt? Queerordbok, samrådsdeltagande, inflytande på UR:s ungdomsmaterial – och snart lanseras Met Nuorets språkpaket.

Du som medlem kan påverka vad Met Nuorets minoritetspolitiska inriktning ska vara och vad Met Nuoret ska verka för. Som medlem i Met Nuoret har du möjlighet att lämna in en eller flera motioner för att göra dig hörd. Det betyder att du kan lämna förslag till beslut till styrelsen. I förslaget kan du säga vad du vill att Met Nuoret ska fokusera på och arbeta med under kommande år. Du kan lämna synpunkter och visa ditt engagemang och intresse för de frågor som du önskar att Met Nuoret ska driva, eller ha en åsikt om det arbete som Met Nuoret gör eller inte gör. Du kanske har en projektidé som du vill ha hjälp med eller som du vill att Met Nuoret ska söka pengar för att driva? Skriv din motion till oss och berätta om den idén. Om du är osäker på hur du ska gå tillväga så kan du höra av dig till oss, skicka ett meddelande till info@metnuoret.se.

Vi behöver din motion senast torsdagen den 1 februari 2018, skicka den till info@metnuoret.se. Du får skicka in hur många motioner du vill och de kommer att behandlas på årskongressen den 14 april 2018. Alla närvarande medlemmar har rösträtt på årskongressen.

Detta ska finnas i din motion

– En rubrik som beskriver innehållet

– Ett ämne per motion

– Bakgrund till ämnet

– Ditt förslag till beslut

– Motivering till ditt förslag

– Skriv under motionen med dagens datum, ditt namn och dina kontaktuppgifter

Av Linnea Huhta